HTML

Hole in one - vagy amit akartok a golfról

Gondoltam, kipróbálom. A golfozást és a blogolást is. Mindkettőben kezdő vagyok, tehát bizton számíthatunk szórakoztató mozzanatokra... Egy kezdő golfozó viszontagságai

Sousse, Dar Essid

2008.07.16. 08:11 golfozó

 

1ik délután körül néztünk Sousse belvárosában is: ez itt ugye főképp a bazárt jelenti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szűk utcák, kis üzletek egymás hegyén-hátán, hangos árusok. A választék 1 része ugyan az, mint tavaly ősszel Albániában a piacon. Ez, ugye a globalizáció :( Lehet soppingolni rogyásig.

Mi inkább még az óváros falán belül, de a bazáron kívül sétálgattunk. Ami nekem a legjobban tetszett, az a Dar Essid múzeum - egy gazdag kereskedő háza - volt. Úgy keveredtünk ide, hogy vmi mást kerestünk és megkérdeztem egy öregurat, akinek törött volt a szemüvege. Mondta, hogy megmutatja, de tud jobbat is. Ez volt a múzeum. Sűrű elnézéseket kért, hogy nem beszél túl jól angolul (nálam jobban beszélt), a francia jobban megy neki. Azt mondta, hogy régész volt. Felfedte az okát, hogy miért kék színűek az ajtók és ablakok: ezt a színt nem szeretik a moszkitók és nem repülnek be. Tartott is 1 kis idegenvezetést nekünk (a végén persze szemrebbenés nélkül tartotta a markát tetemes borravalóért). Végigmutatta az egész házat a berendezéssel 1ütt. Mesélt a szokásokról is, hogy éltek a házban és még az esküvőről is. Ami elképesztő volt, az az, hogy a korabeli menyasszonyokat 8 órán át szépítették és öltöztették az esküvő előtt, aminek (mármint az előkészületnek) fő helyszíne a folyó vízzel (egy patak vize volt bevezetve) felszerelt fürdőszoba volt. És ugye eztán jött az események java!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felmentünk az emeletre és a tetőre is. A ház tetején egy kávézó van remek kilátással.

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő tunézia bazár sousse

A bejegyzés trackback címe:

https://holeinone.blog.hu/api/trackback/id/tr62569787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása