HTML

Hole in one - vagy amit akartok a golfról

Gondoltam, kipróbálom. A golfozást és a blogolást is. Mindkettőben kezdő vagyok, tehát bizton számíthatunk szórakoztató mozzanatokra... Egy kezdő golfozó viszontagságai

Első golfoktatás Tunéziában

2008.06.04. 08:09 golfozó

 

Amíg el nem felejtem a szálloda neve: Vincci El Kantaoui Centre (Port el Kantaoui - Tunisia). Négy *-os, de arról majd később részletesen, hogy ez mennyi a valóságban. Néhány kép itt.

Másnap 9-kor indultunk golfozni. Ez úgy zajlott, hogy vagy 15-20 ember, jórészt terjedelmes bag-ekkel, taxiba szállt. Persze előre kialkudtuk a viteldíjat, ami általában 12 helyi egység volt. Praktikus a költségeket előre tisztázni. A karaván a Sousse és Monastir között félúton lévő Palm Links pályára ment.

A klubházba csődültünk és a hozzáértők és oktatók vadul organizálni kezdtek mi pedig bámészkodtunk. A bárpultnál vettünk palackos vizeket ill. kávékat. A klub nincs közvetlenül a tengerparton, de elég közel van hozzá. A klubház tenger felöli oldalán van a pálya és egy putting green, a másik irányba a gyakorlópályák (pitch, chip gyakorlási lehetőséggel és bunkerekkel) és a driving range. Érdekes módon itt van egy lóversenypálya is.

Kifizették a green fee-t, foglaltak időt és vettek (béreltek) gyakorló labdákat nekünk is. Megindulunk tanulni úgy 8-an egy csoportban.

Az idő remek volt, bár reggel még kicsit hűvös, de később simán volt 20 fok ami a napon többnek érződött. Kellett a naptej is.

Úgy 3 óra gyakorlás után sajgó derékkal és háttal ültünk ki a teraszra némi folyadék pótlásra, ami persze 1-2 sör elfogyasztását jelentette részemről. Túl sok sikerélményről nem tudok beszámolni – ami a tanultakat illeti- bár titokban azt reméltem, hogy az első nap után az oktatóm könnyes szemmel gratulál a jövő nagy bajnokának. Hát, nem pont így alakult…

Szólj hozzá!

Címkék: klub taxi tunézia golf

A bejegyzés trackback címe:

https://holeinone.blog.hu/api/trackback/id/tr99502369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása